Μετά το ΟΧΙ στο λιθάνθρακα…προτάσεις για έργα με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

Στον απόηχο του συλλαλητηρίου της 27ης Φεβρουαρίου, που διοργανώθηκε στην Καβάλα, ενάντια στη δημιουργία μονάδας παραγωγής ενέργειας με λιθάνθρακα, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα κατά των δεξαμενών καυσίμων, διοργανώνει την ερχόμενη Δευτέρα στις 7 το απόγευμα, στο ξενοδοχείο Ωκεανίς, εκδήλωση με θέμα: «Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και η ένταξή τους στις τοπικές κοινωνίες. Ομιλητές της εκδήλωσης θα είναι ο μηχανολόγος μηχανικός του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου και  μέλος της διοικούσας επιτροπής του τεχνικού επιμελητήριου Ελλάδος τμήματος κεντρικής Μακεδονίας Σωτήρης Ψημμένος και ο μηχανολόγος μηχανικού του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Σπύρος Ξανθόπουλος.
Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν χθες για το θέμα τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής τόνισαν πως, αγώνας για ένα καθαρό περιβάλλον πρέπει να συνεχιστεί στο πλαίσιο όμως καλύτερων προϋποθέσεων. Τρία ήταν τα σημαντικότερα ζητήματα που αναδείχθηκαν μέσα από το συλλαλητήριο, επεσήμανε συγκεκριμένα ο πρόεδρος της Επιτροπής Λάζαρος Βασιλειάδης, η απαίτηση για ενότητα όλων των δυνάμεων που διαθέτει ο νομός Καβάλας, σε κρίσιμα ζητήματα που έχουν σχέση με την ανάπτυξη. Επιπλέον, η ανάγκη για μόνιμη και συστηματική παρακολούθηση των μεγάλων περιβαλλοντικών ζητημάτων της περιοχής, καθώς και η ανάγκη να ξεφύγουμε, από την αμυντική θέση που μας υποχρεώνει ως κοινωνία να διατυπώνουμε συνεχώς ένα ΟΧΙ σε ότι ρυπογόνο επιχειρείται να εγκατασταθεί στην περιοχή.

 «Η Καβάλα ή  θα παραμείνει το μπαλκόνι των Βαλκανίων προς το Αιγαίο ή θα μετατραπεί σε βιομηχανική χωματερή. Ενδιάμεση λύση δεν υπάρχει. Το όχι στο λιθάνθρακα ήταν ταυτόχρονα και όχι σε κάθε περαιτέρω ρύπανση στην περιοχή. Είναι σημαντικό λοιπόν να κεφαλαιοποιηθεί η δυναμική του συλλαλητηρίου», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βασιλειάδης.Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα στην προσπάθειά της να αναδείξει την ορθολογική διαχείριση του Εθνικού Πάρκου και αντιστεκόμενη στην προσπάθεια του ΥΠΕΧΩΔΕ να φέρει τις δεξαμενές καυσίμων από το παράθυρο στην περιοχή, είπε στη συνέχεια ο κ. Βασιλειάδης, έχει ήδη παρουσιάσει πρόταση για άλλου είδους ανάπτυξη.Μέσα από την εκδήλωση της ερχόμενης Δευτέρας θα επιχειρηθεί μια επισταμένη και επιστημονική προσέγγιση, τόνισε στη συνέχεια το μέλος της επιτροπής Άγγελος Λαδάς, στο θέμα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας καθώς και ο τρόπος με τον οποίο είναι εφικτό να λειτουργήσουν στο νομό Καβάλας για την παραγωγή ενέργειας.

Advertisements

Ένα Σχόλιο to “Μετά το ΟΧΙ στο λιθάνθρακα…προτάσεις για έργα με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας”

  1. οχι στον λιθανθρακα

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: